над 6000 успешно създадени онлайн магазина, последно обновяване 17 Октомври 2021
bg en
Помощ

Добре дошли в секция "Помощ"!
Тук ще намерите подробна информация за това как да използвате различните функции предлагани от SAAS платформата за електронна търговия - GombaShop™.

Помощ

Инсталиране и основни настройки на модул "Доставка с Еконт"

Econt.png

Доставка с Еконт“ е модул, с помощта на който доставките във вашият магазин ще се изчисляват в реално времеспрямо параметрите на поръчката. 

Допълнението „Доставка с Еконт“ ще откриете в административния панел на вашия GombaShop™ онлайн магазин, секция "Допълнения".

За да използвате тази добавка във вашия сайт, натиснете „Научи повече“, а след това „Инсталирай допълнението.


Стъпка 1

След като допълнението е вече активно, ще имате възможност да направите и неговите първоначални, основни настройки:
1) За да интегрирате модула към вашия магазин е необходимо да въведете данните за Вашия акаунт в системата на Еконт. В случай, че нямате такъв, кликнете на линка 
Можете да се регистрирате тук и следвайте инструкциите.

2) Следва да въведете данни за подател – те ще се използват за база (по подразбиране) при изчисление стойността на доставката

Важно! Може да променяте данните си по всяко време. Също така, ще имате възможността да променяте някои или всички параметри при подготвянето на пратка / товарителница по-късно.- Въведете вашето 
име или фирмателефон и град, от който ще изпращате поръчките;

- Изберете дали пратките ще бъдат взети от адреса на подателя или от офис на ЕконтВ случай, че изберете от адрес, въведетежелания от вас такъв. В случай, че изберете офис – посочете най-удобния за вас:


- Изберете кой ще заплаща за доставката – подател или получател.

Избирайки подател, ще се появи възможност за избор на Начин на плащане от подателя“.Опцията 
в брой изисква плащане при предаване на пратката. Опцията на кредит, от своя страна, ви позволява да заплащате за своите пратки на определени периоди. Това е възможно след като сключите договор за услугата с фирма Еконт и получите необходимия за това клиентски номер.

Еконт предлагат възможност за съхранение на суми от наложен платеж и изплащането им към Вас на предварително определен период. За тази цел е необходимо да сключите „Споразумение за наложен платеж с компанията. Ще получите уникален номер, който да въведете в съответното поле.
 

- Чрез маркиране на „Разрешаване на преглед на пратката преди плащането й, вие позволявате продукта да бъде отворен и видян преди да бъде заплатен на куриера. Ако сте избрали опцията, ще видите и възможност да зададете дали пратката може да бъде тествана от клиента, както и кой заплаща доставката при евентуално връщане на стоката.

- Маркирането на „Предаване на фактура преди плащане на наложен платеж задължава куриера да предостави на клиента фактура за извършеното плащане.

- Маркирането на „Застраховка върху обявената цена на стоката добавя застраховка към продукта. Тя оскъпява доставката със стойност, изчислена спрямо стойността на изпращания продукт и политиката на фирма Еконт.

- Изберете Двупосочна пратка“, в случай, че желаете да изпратите колет, който после да бъде върнат отново до вас. „Двупосочна пратка“ е услуга, осигуряваща изпращане на пратка и връщането й към подател с 10% отстъпка от цената по втората пратка.

Не забравяйте да натиснете бутона "Запис" Запис(който се намира в долния десен ъгъл на страницата), за да запишете направените промени.


Стъпка 2


За да може системата на Еконт да изчисли стойност на доставка в реално време е необходимо да разполага с информация за тегло и размер на продуктите, които ще бъдат изпращани.

Може да зададете тегло и размер на всеки продукт в неговата страница, "Информация за размер и тегло при доставка".

В случай, че продавате еднотипни продукти и разполагате с множество артикули, имате възможност да зададете размер и тегло на категорията. Така всеки продукт от дадена категория ще получи едни и същи параметри. Може да направите това като влезете в "Редакция на категорията".

Не забравяйте да натиснете бутона "Запис", след като внесете желаните промени.

Стъпка 3

В случай, че желаете може да активирате някоя (или и двете) от опциите за доставка чрез Еконт, в секция "Настройки", раздел "Доставка". Така ще дадете възможност за избор на Вашите клиенти при финализиране на поръчка от онлайн магазина ви.

В случай, че не активирате нито една, вие отново ще можете да подготвяте пратки чрез модула на Еконт. Двата елемента на допълнението не са зависими един от друг.

Повече информация за тях ще откриете тук:

Прочетете повече за:

 Фон за онлайн секция

Защо GombaShop е правилното решение?

Ние няма да ви залъгваме с изброяване на хиляди опции, които никога няма да ползвате,
нито ще ви засипваме с объркваща информация за това какви невероятни възможности предлага нашата платформа.
Това просто не е необходимо, защото GombaShop работи!
Работи бързо, лесно и притежава всичко необходимо, за да стартирате Вашия онлайн бизнес.
Убедете се сами!
Възползвайте се от 14 дневния безплатен тестов период и отворете Вашия интернет магазин още сега!
GombaShop Bulgaria - Създайте онлайн магазин